Trieszt és a Carso kerékpáron
2020. augusztus 10. írta: Dwight

Trieszt és a Carso kerékpáron

 

foter.PNG

Az a korábban elterjedt vélemény, hogy Triesztben a dombok miatt nem lehet kerékpározni, már a múlté, az ebike elterjedése óta egyre több helyen lehet bérelni kétkerekűt, és a túravonalak is megszaporodtak. Aki szereti tekerni a pedálokat, bérelhet egyet és nyugodtan biciklizhet a belváros utcáin (néhány gyalogosutcába a kerékpárokat is beengedik), vagy végighaladhat az igazi kerékpársávokban a Stazione Centralétól (Központi vasútállomás) a Miramaréig.

kasti.PNG

A másik útvonal a ciclabile Cottur, ami a központból indul, és végighalad a Rosandra-völgyben a felszedett vasúti sínek helyén futó enyhe emelkedőkön.A Stazione Centralétól indul a csodálatos Parenzana, tengertől tengerig, az Isztrián át egészen a horvátországi Parenzóba (Poreč).

A Carsóra feljutáshoz ajánljuk a tram di Opicina villamost: a hétvégéken a kültéri kerékpártartóra 3 biciklit lehet feltenni a megadott időpontokban, a többi napokon pedig a belső kerékpártárolókban lehet szállítani.
A kerékpár kiváló eszköz a Carso megismeréséhez is.

vili.PNG

Fel lehet rá jutni a központból induló bike friendly tömegközlekedési eszközökkel, vagy egyenesen fenn bérelhetjük a kétkerekűeket: a 42-es busz a Centro Lanza di Sgonicótól indul, ahol a 360MTB  üzlettől lehet bérelni kiváló hegyikerékpárokat, elektromos rásegítéseseket is. Egy kicsi, de érdekes bérbeadó található a Campo Sacrón, elérhető a 42, 44 és 46 jelzésű buszokkal. A Carsón igen sok ösvény van, pl. a sentiero n. 1. és a Napoleonica, ezek csigavonalban futnak, vagy a Gemina: ezek gyerekeknek is alkalmas szakaszok, de a sportosabb lábikráknak is vannak emelkedők, pl. a Monte Lanarón.

További izgalmas leírásokat találhat Triesztről és egyéb izgalmas helyekről a VilágVándor sorozat Trieszt és környéke című útikönyvében.

borito.PNG

Ezek a 2G útikönyvek első termékei, melyek a könyv és az okostelefon házasításából születtek, ahol a hagyományos útikönyvekhez QR-kódok segítségével biztosítjuk az aktuális információk letölthetőségét az internetről. 2020-ban jelennek meg az első 3G útikönyvek, ahol rövid, néhány perces videók színezik majd az anyagot.

A VilágVándor útikönyvek eddig megjelent részeit szintén megtalálja a webshopunkban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagvandorsorozat.blog.hu/api/trackback/id/tr1215979378
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása