A Parenzana kerékpár út
2019. december 09. írta: Dwight

A Parenzana kerékpár út

parenzana.PNG

A kerékpártúra útvonala az egykori Parenzana vasútvonal mentén, Trieszttől a horvátországi Poreč kisvárosáig tart. A 123 kilométer hosszú, keskeny nyomtávú vasút 1902 és 1935 között üzemelt. A korabeli gőzösök 35 állomást érintettek, és 604 kanyaron át tekeregtek a tengerpart és Isztria belső vidékei között. Azóta a régi síneket felszedték, és az útvonalat átadták a kerékpárosoknak. Mi pedig régi vasúti viaduktokon és alagutakon át bringázhatunk. A Parenzana kerékpárút harmada aszfaltozott, kétharmada murvás út. A terep dimbes-dombos, de kimerítő emelkedőkre nem kell számítani

További izgalmas leírásokat találhat Triesztről és egyéb izgalmas helyekről a VilágVándor sorozat Trieszt és környéke című útikönyvében.

borito.PNG

Ezek a 2G útikönyvek első termékei, melyek a könyv és az okostelefon házasításából születtek, ahol a hagyományos útikönyvekhez QR-kódok segítségével biztosítjuk az aktuális információk letölthetőségét az internetről. 2020-ban jelennek meg az első 3G útikönyvek, ahol rövid, néhány perces videók színezik majd az anyagot.

A VilágVándor útikönyvek eddig megjelent részeit szintén megtalálja a webshopunkban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagvandorsorozat.blog.hu/api/trackback/id/tr5015344770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása